2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Abruzzo ir apskritai Italijos virtuvė

Nusprendžiau aprašyti konkrečiai savo regiono Abruzzo tradicinę virtuvę. Nustebau, kad beveik nieko iš toliau minimų patiekalų nesu bandžiusi, bet gyvenimas ilgas, viskam - savas laikas.

Agnello con le olive (ėriena su alyvuogėmis)



 Šio patiekalo gamybai Jums reikės:
Ėrienos
Baltojo vyno
Alyvuogių aliejaus
Svogūnų
Česnako
Petražolių
 Žaliųjų alyvuogių 
Druskos


Maccheroni alla chitarra (Gitaros makaronai)

Prietaisas spaghetti gamybai šiek tiek panašus į gitarą - turi stygas, todėl šie makaronai ir yra vadinami gitariškaisiais


Rezultatas

Šie makaronai mano regione dažniausiai yra valgomi su pomidorų padažu, kumpiu ir Pecorino sūriu. 



Sugo di castrato (aviena padaže)



Šio padažo gamybai reikės:
Svogūnų
Rozmarino,
Kumpo
Baltojo vyno
Pomidorų



 Mozzarelline allo zafferano (Mocarelos sūris su šafranu)


 Mažyčiai mocarelos sūrio gabaliukai, padengti sviestu, sumaišytu su šafranu. Greitas ir paprastas receptas.



Agnello casc' e ove (ėriena su pecorino sūriu ir kiaušiniais)
  



Dar vienas ėrienos patiekalo variacija. Šįkart su pecorino sūriu ir kiaušiniais.  



Arrosticini 

Kažkas panašaus į šašlyką ar kebabą - tai tiesiog mėsa, kepta ant iešmo.


 
Spaghetti all' aglio, olio e peperoncino


 Dar viena spaghetti variacija, šįkart su svogūnais, aliejumi ir čili pipirais.



Na, pasisotinus tokiais vaizdais atėjo eilė desertams. Mano regione kažko ypatingo nėra, tad kalbėsiu bendrai apie Italiją.  

Chiacchiere


 Pagal išvaizdą dar vadinami angelų sparnais. Verčiant pažodžiui - mažas pokalbis.  
Kažkas panašaus į lietuviškus žagarėlius. Beje, šį saldumyną esu ragavusi ir pati, skonis neblogas, bet lietuviškas variantas man patinka labiau. 


Panna cotta


Tereikia sumaišyti grietinėlę, pieną ir cukrų su želatina ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Tai yra tradicinis šiaurės Italijos desertas, tačiau itin mėgstamas visoje Italijoje, ir turintis daugybę variacijų.




Pan d'oro (auksinė duona)

Tipinis Veronos miesto desertas - saldi duona (kažkas panašaus į keksą), labai gražiu pavadinimu, itin populiari visoje Italijoje Kalėdiniu laikotarpiu.



Tiramisù
 
Nuostabiausias desertas pasaulyje!



Jums tereikia: damų pirštelių sausainių, kavos, kiaušinių, maskarponės sūrio, kakavos, šiek tiek vyno - ir turite įstabaus skonio saldumyną.



Pabaigai galinga Elton'o John'o daina "I'm still standing"


Ciao,
...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą