2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Itališka virtuvė ir politika



Smagesnei pradžiai

Nenumaldomai artėja nauji (dar vieni) rinkimai. Štai kaip juos pasitinka Romoje.  Visas pasaulis apie Italiją žino tik tiek - pizza, pasta, mafia, mandolino ir Berlusconi. 

Taigi sveikas sugrįžęs į politiką, Berlusconi!!!


Italų reakcija į tai? Tik nusiskundimai, jog fekalijos butaforinės. Na, bet akcijos organizatoriai prižadėjo ištaisyti šią apmaudžią klaidą. 



Įvadas į itališką virtuvę

Rašau specialiai Ievutu prašymu, nors net neįsivaizduoju kaip reiktų originaliai pristatyti italų virtuvę, kurią žino ir dievina visas pasaulis, bet pasistengsiu. Pirmai pradžiai - tik trys patiekalai, ir bent jau du iš jų yra puikiausiai jums žinomi. 

Gnocchi

Tai mažyčiai virtinukai, kurie gali būti gaminami iš įvairiausių ingredientų, priklausomai nuo Italijos regiono. Centrinėje šalies dalyje (taip pat ir mano regione Abruzzo) Gnocchi yra gaminami iš bulvių. Toskanoje šie virtinukai vadinami Malfatti, ir yra gaminami iš miltų, rikotos sūrio ir špinatų. Pulijoje jie vadinami Cavatielli ir yra ruošiami tik iš miltų. Jų gamybai taip pat gali būti naudojami kiaušiniai, sūris, duonos trupiniai ir kiti įvairiausi produktai. 




Teko ir man šitą išbandyti (tai buvo mano pirmoji ir paskutinė pažintis su bulviniais Gnocchi)

Pasta (makaronai)

Manot kasdien valgyti tą patį maisto produktą yra banalu ir nuobodu? Ne, jei tai yra pasta, nes jos rūšių ir paruošimo būdų yra begalė. 

Yra apie 1300 skirtingų makaronų rūšių. O čia – keletas iš jų. Pasižiūrėkite patys. 







Vis dar manote, kad kasdien valgyti makaronus yra nuobodu? 

Special for Ievutu


Tipinis asortimentas makaronų parduotuvėje




Pasta gali būti valgoma kaip pagrindinis patiekalas, užkandis ar salotos, gali būti patiekiama šalta, karšta. Taip pat pastos pagardinimui yra gausybė padažų, tačiau kartais kyla klausimas, kokį padažą su kokia pasta naudoti. Taigi pesto ir kitus paprastesnius padažus reikia naudoti su ilgais ir plonais makaronais, o su storesniais labiau tinka pomidorų padažas. 

Pasta su pesto padažu

Pasta su pomidorų padažu

Pizza

Pasakysit, kad tai dar banaliau nei pasta? Na, jau ne. Man pačiai yra tekę ragauti picos su ikrais, bulvytėmis, žole, žuvimi ir t.t. Būna visko, ir tai negali nusibosti. Tik ne Italijoje. 

Lai kalba vaizdai 

Su nutella (beje nutella italams yra šventas dalykas)

Dar viena saldžioji picos versija

Būna ir taip




Na, ir kuri gi neatsispirtų?:D


Pabaigai Eros Ramazzotti su daina "Ci parliamo da grandi"



 Ciao,
...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą