Taigi toliau plėtoju itališkos virtuvės temą. Šį sykį, maistas
šiek tiek kitoks nei pizza ar pasta.
Buon appetito
Casu Marzu (lervų sūris)
Tai yra fermentinis avių sūris, pripildytas lervomis. Šis sūris
laikomas nuodingu, kuomet lervos būna mirusios, taigi jį reikia valgyti su dar gyvais
mielais padarėliais. Tiesa, valgant reiktų rankas laikyti šiek tiek atokiau nuo
šio gardumyno, mat suerzinta lerva gali pašokti į 15 cm aukštį.
Coda alla Vaccinara
Romos mėsininkai sugalvojo šį visai paprastą patiekalą –
tiesiog reikia paimti karvės žandus ir uodegą, bei troškinti su taukais,
daržovėmis, pomidorais ar kitais bet kokiais turimais ingredientais.
Sraigės
Tai yra netgi labai dažna tradicija, ir ne tik Sicilijoje,
valgyti žalias sraiges (niekaip neapdorotas). Manoma, kad tai apsaugo
nuo virškinimo ir žarnyno problemų. Netgi yra gaminamas specialus sraigių
sirupas.
Kraujo pyragas
Italai savaip gyvenime naudoja frazę: „Nieko negalima
išmesti, viską reikia sunaudoti“. Taigi italai (ypač Toskanoje) desertų gamybai
naudoja kraują.
Cibreo
Klasikinis Toskanos patiekalas – gaidžio skiauterės.
Cynar
Kartus likeris, gaminamas iš artišokų. Esate kada nors
palikę artišokus kepti taip ilgai, kad jie visiškai sudžiuvo ir prisvilo prie
keptuvės? O tada bandėte juos gelbėti, užpildami vandens ir gavosi šlykščiai
smirdantis rudas marmalas? Skonis, kvapas, vaizdas lygiai toks pats kaip ir šio
likerio.
Cieche Fritte
Tai naujagimių unguriukų, kurie dar net nepradėjo regėti,
patiekalas, randamas Livorne. Šie unguriukai yra ne ilgesni nei vieno
centimetro, ir permatomos spalvos. Dažniausiai patiekiami kepti su duona.
Šiandien bent muzikinė dalis skani - tai Emma su visame pasaulyje visiems gerai žinoma daina - "Volare"
Ciao,
...
Prieš miegą galvoju sau paskaitysiu.. :D
AtsakytiPanaikintitikiuosi, kad po to miegojai gerai:D
AtsakytiPanaikinti