2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Keistoji itališka virtuvė



Taigi toliau plėtoju itališkos virtuvės temą. Šį sykį, maistas šiek tiek kitoks nei pizza ar pasta. 

Buon appetito

   Casu Marzu (lervų sūris)

Tai yra fermentinis avių sūris, pripildytas lervomis. Šis sūris laikomas nuodingu, kuomet lervos būna mirusios, taigi jį reikia valgyti su dar gyvais mielais padarėliais. Tiesa, valgant reiktų rankas laikyti šiek tiek atokiau nuo šio gardumyno, mat suerzinta lerva gali pašokti į 15 cm aukštį. 


Coda alla Vaccinara

Romos mėsininkai sugalvojo šį visai paprastą patiekalą – tiesiog reikia paimti karvės žandus ir uodegą, bei troškinti su taukais, daržovėmis, pomidorais ar kitais bet kokiais turimais ingredientais. 


 Sraigės

Tai yra netgi labai dažna tradicija, ir ne tik Sicilijoje, valgyti žalias sraiges (niekaip neapdorotas). Manoma, kad tai apsaugo nuo virškinimo ir žarnyno problemų. Netgi yra gaminamas specialus sraigių sirupas. 


Kraujo pyragas

Italai savaip gyvenime naudoja frazę: „Nieko negalima išmesti, viską reikia sunaudoti“. Taigi italai (ypač Toskanoje) desertų gamybai naudoja kraują. 


Cibreo

Klasikinis Toskanos patiekalas – gaidžio skiauterės. 



 Cynar

Kartus likeris, gaminamas iš artišokų. Esate kada nors palikę artišokus kepti taip ilgai, kad jie visiškai sudžiuvo ir prisvilo prie keptuvės? O tada bandėte juos gelbėti, užpildami vandens ir gavosi šlykščiai smirdantis rudas marmalas? Skonis, kvapas, vaizdas lygiai toks pats kaip ir šio likerio.  



  Cieche Fritte

Tai naujagimių unguriukų, kurie dar net nepradėjo regėti, patiekalas, randamas Livorne. Šie unguriukai yra ne ilgesni nei vieno centimetro, ir permatomos spalvos. Dažniausiai patiekiami kepti su duona. 


Šiandien bent muzikinė dalis skani - tai Emma su visame pasaulyje visiems gerai žinoma daina - "Volare"


 Ciao,
...

2 komentarai: